Annemieke Dannenberg

Studio Schulte Schultz. Doornroosje, Nijmegen

Over Annemieke

Annemieke Dannenberg (1993) is schrijver, maker van beleveniskunst en geestelijk verzorger in opleiding. Ze studeerde Creative Writing aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en volgde de master Religie & Samenleving aan de Universiteit van Utrecht. Ze is lid van kunstcollectief ROEM in Leiden en mede-oprichter van de poëzievrijplaats Maxipoezie bij Maxiradio.

 

In haar werk verkent ze het landschap van religieuze orthodoxie en moderne zingeving, ritualiteit en lichamelijkheid. Ze creëert audio-installaties, schrijft verhalen en gedichten en geeft schrijfworkshops waarin ze lichaamsgerichte oefeningen en woordkunst met elkaar in verbinding brengt. Momenteel geeft Annemieke een schrijfcursus aan kinderen bij Trias, Centrum voor de Kunsten en aan ouderen in diverse zorgcentra.

 

Annemieke trad met haar spoken word op bij het Feminist Art Festival, Woorden Worden Zinnen, Gesproken Woord bij Broei en Perdu’s Dichtersmarathon. Literair werk van haar is gepubliceerd op Samplekanon, Hard//Hoofd en De Optimist.

 

Voor contact, optredens en workshops, mail naar: annemiekedannenberg[at]protonmail.com.